Yo Roosen

Voorganger

Wie ben ik?

Ik ben Yo Roosen, ik woon in Hasselt, ben getrouwd en heb twee prachtige dochters.

In een professioneel verleden ben ik jarenlang actief geweest in de boekensector. Ik was verantwoordelijk voor de afdeling religie, psychologie, filosofie en spiritualiteit.

Vanuit de workshops en lezingen die ik hierin organiseerde en vanuit mijn langdurig engagement binnen het parochiepastoraal werd mijn interesse rond zingeving, diepgang en inhoud bij belangrijke overgangsmomenten aangewakkerd en ontstond een passie om deze kennis om te zetten in het begeleiden van vieringen en rituelen. Ik geraakte ervan overtuigd dat mensen steevast op zoek gaan naar aangepaste en eigentijdse rituelen.

Om mensen vanuit een positieve visie te begeleiden op deze scharniermomenten in hun leven heb ik mij bijgeschoold met opleidingen en vormingen rond ritueelbegeleiding.

Waarom ben ik actief bij RentaPriest?

Ik ben reeds  meerdere jaren actief binnen Rent a Priest.

Binnen deze organisatie vond ik de nodige ruimte om op een unieke manier vorm te geven aan vieringen en rituelen, aangepast aan de eigenheid van mensen. Dit zowel vanuit een rooms-katholieke, humane of gelijk welke levensbeschouwing.

Waaraan mag men zich verwachten als men met mij samenwerkt?

Rituelen die passen in deze tijd, ontstaan vanuit het hart.
Ik help om creatief vorm te geven aan aangepaste rituelen met inhoud, diepgang en indien gewenst de nodige spiritualiteit en een tintje ‘er is iets meer tussen hemel en aarde’.
Ik geef advies bij het vinden van passende teksten, gedichten en muziek.
Warmte, empathie en een persoonlijke aanpak staan hierin centraal met beeldende taal, symboliek en kleur.

Een sfeervoorbeeld van een bijzonder moment met mij als voorganger:

Tijdens de laatste jaren heb ik veel positieve reacties van mensen gekregen die mij plezier hebben gedaan en mij telkens uitnodigden om verder te doen met enthousiasme en betrokkenheid. Graag deel ik een greep hieruit met jullie:

  • Dag Lieve Yo, Een oprecht woord van dank voor jouw mooie begeleiding bij de afscheidsviering van mijn tante. Tevens dank voor het begripvolle gesprek bij ons thuis. Een ontroerend en zo symbolisch moment was het besprenkelen met water op tante haar kist. Velen van de aanwezigen vonden dit een pakkende gebeurtenis. Je was een grote steun voor ons en we zijn dankbaar om zo waardig en sfeervol afscheid van tante te hebben kunnen nemen.
  • Beste Yo, we willen je van harte danken voor de heel fijne doopviering. Iedereen vond de dienst geweldig mooi en interactief. Wij hebben er ook erg van genoten! Tot gauw!
  • Beste Yo, We willen je bedanken om van deze dag “onze dag” te maken. Onze gasten waren zeer lovend over de persoonlijke touch die in onze viering naar voor kwam. Je wist ons verhaal zeer treffend te vatten tot ontroering van onze ouders. Ze waren zeer trots om ons op deze dag mee naar een volgend hoofdstuk te dragen. Waar de toekomst ons zal brengen weten we nog niet, maar ook in volgende fases van ons leven zullen we zeker aan jou denken Yo. Bedankt voor je spontaniteit, je creativiteit en je begeestering.  Bedankt voor alles.
  • Beste Yo, Mooi om te zien op welke manier je met alle kapoentjes van de familie een geslaagde groeiviering voor onze Tjörven in elkaar hebt gestoken en alle kinderen hierin betrokken hebt. Ze waren er helemaal weg van en wij ook.