Wianda van der Pluijm

Voorganger

Wie ben ik?

Mijn naam is Wianda en ik woon in de gemeente Hoogstraten, dicht bij de Nederlandse grens in de Kempen.
Na ongeveer 30 jaar in het bedrijfsleven (dienstverlening) ben ik een post-master opleiding gaan volgen in Nederland tot Ritueelbegeleider, die ik heb afgerond in 2010. Deze opleiding heeft mij op alle gebieden zeer verrijkt en gedegen voorbereid op het werk om mensen te begeleiden bij de scharniermomenten in het leven zoals geboorte, huwelijk, einde leven en sterven, afscheid en uitvaarten, maar ook bijvoorbeeld rituelen bij het verliezen van gezondheid, werk of relatie.
Sinds ik in 2012 in contact kwam met Norbert Bethune, ben ik met veel enthousiasme een deel van het “team” van Rent a Priest.
Mijn “persoonlijk symbool” is de drievoudige maan, ik werk onder de naam “Zilveren Maan”:
De wassende – volle – afnemende maan, staat voor respectievelijk jeugd – volwassen – ouderdom en vormt zo dus de cyclus van een mensenleven. Voor ZILVER in Zilveren Maan heb ik gekozen omdat het edelmetaal zilver al sinds de oudheid verbonden wordt met de maan.
Zilver heeft van alle metalen de beste elektrische geleidbaarheid en de laagste overgangsweerstand. Omdat rituelen worden gebruikt bij de overgangsmomenten in het leven is deze eigenschap goed van toepassing.
Zilver geleidt van alle metalen het best warmte en ik wil mijn werk met warmte en persoonlijke aandacht doen.
Zilver is stabiel in zuivere lucht en zuiver licht. Dit symboliseert voor mij het feit dat ik een stabiele steun mag zijn in moeilijke overgangsmomenten en dat ik dit moet zijn vanuit een zuivere intentie.
Ten slotte heeft zilver de hoogste optische reflectie van licht; door de rituelen probeer ik (weer) licht in het leven van de mensen die bij de vieringen betrokken zijn te brengen.
Meer informatie kun je vinden op mijn persoonlijke website: www.zilverenmaan.eu

Waarom ben ik actief bij RentaPriest?

Ik probeer, bewogen door eeuwenoude spirituele en humane waarden, ieder dogmatisch denken achter mij te laten.
Daardoor ben ik bevoorrecht om vieringen te kunnen maken voor en met een ieder, ongeacht levensbeschouwing, verleden of geaardheid.
Wie je ook bent, welke religieuze of filosofische levensbeschouwing je ook hebt, je bent bij mij van harte welkom wanneer je respect hebt voor jezelf en de wereld om je heen.
Ik sluit me aan bij de RK wortels waarin Rent a Priest zich situeert. Kinderen die ik doop worden – indien gewenst – opgenomen in die traditie.

Waaraan mag men zich verwachten als men met mij samenwerkt?

In het hele leven zijn er momenten en gebeurtenissen om bij stil te staan met een viering, bijvoorbeeld geboorte (doop), groeizegen, huwelijk, afscheid en sterven.  Ik maak samen met u een persoonlijke, passende viering voor al deze belangrijke momenten in het leven. Samen gaan we op pad om tot een onvergetelijk moment te komen op de dag van de viering.

Een sfeervoorbeeld van een bijzonder moment met mij als voorganger:

Enkele reacties uit mijn gastenboek:

  • Doop: Lieve Wianda, wat was 25 juni een stralende dag, de doopviering van ons zoontje T! De zon van de partij, tent in onze tuin en een persoonlijke en intieme viering! We hebben achteraf nog heel veel complimenten gekregen! Bedankt voor je mooie teksten, je creatieve geest,… Zelfs T zat de hele tijd geboeid naar jou te luisteren! Zeker tot een volgende keer!
  • Uitvaart: Beste Wianda, we kunnen met een goed gevoel terugkijken op een prachtig afscheid van vader waarin ieder kon bijdragen. In september overleed mijn moeder. Wianda was de grote spil in beide afscheidsceremonies! De manier waarop zij de crematie heeft begeleid en voorgedragen verdient werkelijk alle eer! Het is zo belangrijk dat je een goed en voldaan afscheid kan nemen van je dierbaren en zij weet dat op een respectvolle, liefde- en eervolle manier te begeleiden. De ideeën, het luisterend oor, haar warmte en aanwezigheid tijdens deze emotioneel, verwarrende dagen behoeven alle waardering! Lieve Wianda, je bent geweldig!
  • Huwelijk: Ons huwelijk was de mooiste dag van mijn leven! Geen stress, geen zorgen, de viering daar was ik dankzij ons eerste gesprek meteen gerust in, ik wist dat het een mooie persoonlijke viering ging worden…en dat werd het! dankzij jou ! De teksten waren prachtig en konden iedereen boeien…Van elk moment hebben we genoten en al de commentaren nadien waren alleen maar positief! Wat ben ik blij dat ik voor deze formule heb gekozen, maar vooral dat JIJ onze viering hebt gedaan! Daarom Wianda, duizendmaal dank!

 

“De taal van HART en ZIEL bij belangrijke levensgebeurtenissen.”

“Voor een persoonlijke, unieke viering. Professioneel, maar ook als mens betrokken.”

“Thuis in alle situaties, buitengewone locaties of grootschalige bijeenkomsten.”