Pim Catry

Voorganger

Wie ben ik?

Als kleuteronderwijzeres heb ik de kwaliteiten ontwikkeld om met kinderen om te gaan.  Doorheen dit proces heb ik ervaren dat de maatschappij ons niet echt leerde hoe te leven, in liefde en in vrede. We leerden vooral compromissen sluiten, controleren in een schuld en boete systeem.

Hoe samen te leven. Hoe elkaar graag zien. Hoe de waarden van liefdevolle vriendelijkheid in de praktijk te brengen staat soms heel veraf. Geen theorie maar zelf voorbeeld zijn.

Vanuit mindfultnessrainer zijn in aandacht mocht ik een boek schrijven “ Mindfulness voor kinderen”. Van daaruit heb ik een kaartspel ontwikkeld “ademkrachtkaarten voor groot en klein” die deze waarden bij groot en klein kunnen brengen. Ik mocht leerkrachten trainen op enkele hogescholen.

 

Opgevoed door het leven, als kind, kleinkind, zuster, moeder en grootmoeder, partner en vriend.

Gevoed door het leven zelf. Gesteund, gevallen en weer opgestaan. Bemind en bedrogen. Blijven surfen op de liefde, blijven geloven in de liefde vanuit hart en ziel. Het is groeien in “liefde zijn”. Het leven echt te leven.

 

Ik bied geliefden en familie mijn volledige Zijn en geef hen de ondersteuning waar ze nood aan hebben. Is er nood aan hulp bij het schrijven van teksten, muziekkeuzes, praktische tips of ondersteuning op hart en zielenniveau. Daar sta ik voor.

De waarden die Jezus ons bracht: vrede, liefde, vriendelijkheid, respect, samen delen, luisteren, gelijkwaardigheid zijn mijn ethiek die ik leef met mijn familie en vrienden en die ik graag deel met anderen.

Ik ervaar dat vele jonge gezinnen daar tevens op zoek naar zijn. Ben dan ook gelukkig er voor hen te mogen zijn en te begeleiden.

Waarom ben ik actief bij RentaPriest?

Een luisterend oor zijn en dus oor hebben voor hun verhalen, hun strubbelingen, hun vreugdes en soms verdriet.

De verbondenheid die ik voel tijdens de vieringen is van die aard dat ze me diep raken. Het gevoel vanuit mijn mens zijn een verschil te kunnen maken in nederig dienen, in verbinding maken met elkaar en met het grotere van het leven, met onze Schepper.

Tegemoet komen aan wensen van mensen om ook in hun gezin zich met elkaar te verbinden in een vreugdevol moment. Even meewandelen in hun groeiproces naar diep samenzijn.

Vanuit mijn groeien in de vele levensfazen kan ik dit heel diep appreciëren.

Ik bied woorden, muziek en de betekenis van de stiltes tussen de woorden.

Waaraan mag men zich verwachten als men met mij samenwerkt?

Aan een authentieke relatie, opbouw in de structuur en teksten, muziek,

Ondersteuning en begeleiding in het vinden van de gepaste “ op maat” viering in de familie.

Een sfeervoorbeeld van een bijzonder moment met mij als voorganger:

Een bijzonder moment is vb bij het dopen:

In een kring van liefde staan en het mooiste wat er is op aarde. De puurheid van de creator: een baby of jong kind even mogen aanraken met liefde doorheen het water en daar in dit moment er ten volle bewust van zijn. Die liefde zo diep mogen voelen in deze familiekring, dat je er stil van wordt en tevens heel gelukkig. Daar bij mogen zijn is op zich al een wonder die mij zo nederig en dankbaar maakt. Het ervaren van hun geluk, maakt mij diep gelukkig.

De woorden van dank na een viering kan ik enorm waarderen. Voelen dat dit belangrijk is voor iedereen.

“Wees de liefde dat je wil ontvangen.”

“Straal het licht uit dat je wil zien.”

“Leef de vrede die je wil creëren.”