Luc Sierens

Voorganger

Wie ben ik?

Ik liet te Roeselare voor het eerst van me horen in de zomer van 1964, studeerde in Izegem en Torhout en verhuisde halverwege de jaren ’80 naar    de Kortrijkse regio. Na een beroepsloopbaan in het onderwijs en als zelfstandige, nam mijn leven in 2007 een andere wending: ik werd ‘voorganger’ bij rituelen op de kruispunten van een mensenleven… geboorte, opgroeien, relatie en afscheid. Na een achttal jaar gewerkt te hebben in Oost-Vlaanderen, koos ik in 2016 opnieuw voor mijn eigen, vertrouwde regio en sloot ik me ook aan bij Rent-a-Priest.

Ik deel mijn leven met een zorgzame echtgenote, vier -stilaan volwassen- kinderen en een enthousiaste Golden Retriever.

Waarom ben ik actief bij RentaPriest?

Tijdens de week bestaat mijn werk vooral uit het begeleiden van uitvaarten. Het is fijn om dit te kunnen combineren met plechtigheden waarbij niet het ‘afscheid’, maar het  ‘groeien, samenzijn en het leven vieren’ centraal staan.

Waaraan mag men zich verwachten als men met mij samenwerkt?

Ik hou van openheid, het luisteren naar ‘wensen van mensen’ en het samen grondig voorbereiden van een heel bijzonder moment. Ik ben graag virtuoos met taal bezig, heb een passie voor muziek en hou van een plechtigheid in een warme, hartelijke sfeer!

Een sfeervoorbeeld?

Aan elk van de plechtigheden die ik al mocht begeleiden, koester ik wel een mooie of bijzondere herinnering: een doopviering in de kapel van het WZC, zodat overgrootmoeder er toch nog bij kon zijn… een communieviering in de vertrouwde, eigen tuin, tussen klimtoren en kippenren… een huwelijksviering in Bohemian Style, naast de weide met ‘schone schaapjes’.                                              Het is fijn om ‘Kerk te voelen en te beleven’, in zoveel speciale momenten op evenveel unieke locaties