Jef Wauters

Voorganger

Wie ben ik?

Jef Wauters, geboren te Sint-Pieters-Leeuw op 6 januari 1940 (Driekoningen). Jongste zoon uit een landbouwersgezin. Humaniora te Halle en aansluitend volgde ik de priesteropleiding te Mechelen. In 1966 tot priester gewijd door kardinaal Suenens. Twee jaar onderpastoor geweest te Ruisbroek (Brussel) en uit ongenoegen en ontevredenheid dit werk gestopt en uitgetreden. Daarna de liefde ontdekt en gehuwd. Twee adoptiekinderen en werk gevonden, los van kerk of godsdienstles want dat werd mij ten strengste verboden. Tenslotte in 2007 ben ik voorganger geworden bij Rent a Priest en tot op heden ben ik het nog… Met heel veel voldoeneing.

Waarom ben ik actief bij RentaPriest?

Als gewezen en gehuwde priester kon ik mij bij Rent a Priest vrij en met enthousiasme inzetten voor de gelovigen op zoek naar een andere manier van vieren, dopen, communies, huwelijken…

Een heel zinvol gebeuren en mooie kansen die mij toevallig werden aangeboden.

Waaraan mag men zich verwachten als men met mij samenwerkt?

De aanvragers mogen van mij steeds een open en persoonlijke voorbereiding verwachten. Na wat tips en voorbeelen en de nodige info van mijn kant, maken zij dan zelf de viering op, zodat de geplande ceremonie dan sterk persoonlijk en inhoudelijk mooi en aangrijpend is voor henzelf en alle genodigden.

Een sfeervoorbeeld van een bijzonder moment met mij als voorganger:

Ooit bij een doop ten huize van de grootouders was opa, principieel, niet echt akkoord met deze viering. De ceremonie had plaats in de tuin… Opa bleef alles volgen vanop afstand. Alles verliep vlot en op het einde kwam ook hij dan toch zijn doopsteentje nemen… Deed een stille wens voor het doopkind en legde dan zijn steentje in het doopvont

In 2018 mocht ik een huwelijk voorgaan te Leuven, in de tuin van het begijnhof. Zonnig weert en een zonnig bruidskoppel… Alles begon en verliep vlot, maar op le moment suprème, hun huwelijksbeloften, gebeurde er iets hemels… Ongeloofelijk maar waar… na de trouwbeloftes… begonnen onverwacht de klokken te luiden van de nabije begijnhofkerk. Maximim 30 seconden. Even stilte en verbijstering van alle aanwezigen. Spontaan begon iedereen enthousiast te applaudisseren.

Ik ben zo vrij! Overgenomen van de titel van het boek over Jacques Gaillot, ontslagen & verbannen bisschop van Evreux in 1995… Omdat hij te modern was volgens de kerk van Rome.

Openheid  Elke aanvrager voor een viering mag zich uitspreken en durven in open dialoog te gaan met mij.

Aangrijpend Elke viering kan iets aangrijpends doorgeven aan alle aanwezigen; de boodschap van welkom, van goedheid, van wederzijds geluk.