Bart Pieters

Voorganger
Een warme mens van vlees en bloed.

Wie ben ik?

Ik zat in de eighties een tijdlang op de priesteropleiding maar koos voor andere oude liefdes: taal en muziek. Ik werkte in de nineties als muziekproducer en presentator voor Radio 2 en daarna – weer 10 jaar lang – als parochie-assistent voor het decanaat Kortrijk. Ik kon dus op een aantal plaatsen heel veel ervaring opdoen om mij te storten op mijn engagement als voorganger bij Rent-a-Priest/Emmaüs.

Waarom ben ik actief bij RentaPriest?

De levenslange hunker om mensen nabij te zijn bij het “vieren” van kruispuntmomenten in het leven. Een geboorte, communie, huwelijk, jubileum,… verdient het om uitvergroot te worden, net als het levenseinde van een dierbare. De tijd dat hoogdravende bezweringen de taal moésten zijn waarin dit gebeurde, ligt lang achter ons. Een frisse, tintelende taal, veelzeggende symboliek en pittige muziek zijn ingrediënten voor een hoogstpersoonlijke ceremonie.

Waaraan mag men zich verwachten als men met mij samenwerkt?

Iemand die goed luistert naar de wensen van de mensen die hij tegenover zich heeft. Ik haal de mensen graag af waar ze zich bevinden in het leven om dan samen verder te gaan en toe te groeien naar de gedroomde plechtigheid. Als voorganger zie ik in een en dezelfde viering “een lach & een traan” voorbijkomen. Authenticiteit staat voorop, echtheid. Dicht bij het leven…

Een sfeervoorbeeld van een bijzonder moment met mij als voorganger:

Toen een aanwezige tijdens een huwelijksplechtigheid mij na afloop op de parking aansprak en zei: “Ik was van plan om nooit te trouwen, maar als het op deze manier kan, zie ik het zeker zitten. Je hebt vandaag mijn vriendin erg gelukkig gemaakt”. Dit soort reacties doen ontzettend deugd.

“Een warme mens van vlees en bloed.”

“Een stem die uitnodigt om naar te luisteren.”

“Een plechtigheid met een lach & een traan.”