FAQs

Frequently Asked Questions


Een plechtigheid duurt gemiddeld zo’n 45 min. Dit varieert uiteraard afhankelijk van jullie wensen en inbreng.
Het beste is van zodra u de beslissing genomen heeft om met ons op stap te gaan voor een viering, om niet langer te wachten maar uw aanvraag in te dienen. Tijdens het seizoen (april tem september) is het behoorlijk druk. In deze periode  is het dus best om uw aanvraag tijdig te doen. Vele collega’s werken ook met tekstbundels die behoorlijk lijvig zijn, om uzelf de nodige tijd te geven deze zaken te verwerken is het ook handig om zo vroeg als mogelijk uw aanvraag te doen.

De basisprijs voor een dienst vindt u steeds terug onder de soort diensten: geboorte, huwelijk, communie, uitvaart. Hierbij komen nog de km die onze voorganger rijdt en zo heeft u het totaal te betalen bedrag.
In overeenkomst met de voorganger en geheel vrijblijvend kunnen er ook extra’s voorzien worden zoals boekjes, kaarsen, geluidsinstallatie,... Dit komt bij de basisprijs.

Een school (katholiek of gemeenschapsonderwijs) is gebonden aan de wet op de privacy en is niet bevoegd om dit op te vragen. Een school mag geen onderscheid maken tussen gedoopte en niet gedoopte kinderen.

U dient best zo snel als mogelijk het online formulier in. Wij werken met 20 voorgangers die elk hun eigen agenda hebben. Het secretariaat zoekt de passende voorganger. Deze voorganger zal u dan contacteren om de gevraagde datum  en uur te bevestigen of te vragen wat anders mogelijk is. Indien dit echt niet lukt, dan proberen we of een andere voorganger misschien wel beschikbaar is. Uiteraard hoe vroeger u reserveert, hoe meer kans u heeft dat uw datum en  uur nog kan.

Een viering kan op alle mogelijke locaties. Bijvoorbeeld: thuis, in feestzalen, bij familie, buiten of binnen. Wij verplaatsen ons ook  buiten Vlaanderen naar Wallonië of naar het buitenland.