Sven Van den Wyngaert

Partner details

Sven Van den Wyngaert

Wie ben ik?

Toen ik nog op de lagere school zat, raakte ik helemaal in de ban van mijn eerste keyboard. Ik ging klassieke piano studeren aan de muziekacademie van Sint-Niklaas en volgde nadien een opleiding muziekdocent

Sinds 2011 geef ik les (MCV en koor) aan kinderen en volwassenen in de kunstenacademie van Beveren.

De laatste jaren treed ik vaak op met mijn eigen combo en begeleidingsband en werk ik mee aan verschillende muziekprojecten. Als gastmuzikant begeleidde ik al tal van artiesten: Ivann, Nadia, Gunther Neefs, Garry Hagger, Patrick Onzia, Peter Thyssen en Jan Van Looveren, Karen Daemen, Christoff, Frans Bauer, Lindsay, Laura Lynn, Sandrine, Niels Destadsbader, Raf Van Brussel, Maarten Cox, Sandra Kim, De Romeo's, Willy Sommers, BZN, Geena Lisa, Tinne Oltmans, Belle Perez, Dries De Vis, Ghostrockers. Sinds 2018 werk ik als pianist voor "The Voice Van Vlaanderen" en begeleid daarbij de kandidaten doorheen de workshops.

Waarom ik doe wat ik doe?

Waarom wordt iemand leraar? Of kok? Noem het gerust een roeping. De liefde voor muziek, zeg maar. Ik ben gek op muziek, want ze geeft mee vorm aan blijvende herinneringen voor mensen. Zeker op grote momenten zoals het huwelijk. Dat ik deel mag uitmaken van die mijlpalen in iemand zijn leven beschouw ik als een hele eer. U geeft mij het vertrouwen, ik geef u een moment om te koesteren. Voor altijd.

Eigenschappen

  • Provincie

    Antwerpen

  • Type Vieringen

    Doop, Communie, Huwelijk, Uitvaart

Regio